Svaigi un gardi romiešu salāti

Godaģimene.lv Godaģimene.lv

Septembra īpatnējajos laikapstākļos - kad dienas paliek vēsākas, bet saules stari vēl tomēr nedaudz silda - prasās kaut ko reizē svaigu un sildošu. Šo kombināciju nodrošinās svaigi lapu salāti, kas pasniegti ar svaigi pagatavotu vistu, krēmīgu mērcīti un sātīgām riekstu skaidiņām.

Nepieciešams:
SALĀTIEM
* 300 g romiešu salātu, sadalīti pa lapiņām
* 300 g keila
* 2 gab nelieli garie gurķi, nomizoti, sagriezti ļoti plānās strēmelītēs
* 30 g mandeļu skaidiņu
* 30 g cietā siera, smalki sarīvēts

VISTAI
* 2 gab vistas filejas ar kauliņu
* 20 ml eļļas cepšanai
* kaltētas čili pārslas pēc garšas, samaltas
* 1 tēj.k. veselu rozmarīna lapiņu
* jūras sāls pēc garšas
* svaigi malti melnie pipari pēc garšas

MĒRCEI
* 2 gab palielas ķiploka daiviņas, nomizotas
* 2 tēj.k. Dižonas sinepju
* 2 ēd.k. krēmsiera
* 2 ēd.k. lielas „Skyr” bezpiedevu jogurta
* 1 tēj.k. medus
* jūras sāls pēc garšas
* svaigi malti melnie pipari pēc garšas
* 4 gab anšovu filejas (bet ne ķilavu vai brētliņu)

Pagatavošana:
1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
2. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un apcep vistas filejas ar ādu uz leju, līdz āda kļūst zeltaina. Tad apgriez otrādi un cep vēl 4 minūtes.
3. Uzber rozmarīnu, čili, sāli, piparus un liec pannu krāsnī uz 30 minūtēm.
4. Kamēr vistas filejas cepas, gatavo mērci, sablenderējot visas mērces sastāvdaļas.
5. Kad gaļa gatava, izņem no krāsns un noliec malā uz apmēram 5 minūtēm.
6. Tikmēr bļodā liec salātus, keilu, gurķus un mandeļu skaidiņas un sajauc ar mērci.
7. Liec šķīvjos, kuros pasniegsi, uzliec uz salātiem vistas filejas un uzber sieru.

Recepte no www.gardezi.lv.