Ko darīt ar neapēstajām piparkūkām? Trīs saldēdienu receptes!

Godaģimene.lv
Godaģimene.lv

 

Pēc svētkiem palikušas neapēstas piparkūkas, kuras var apēst, pagatavojot lieliskus saldēdienus! Piedāvājam trīs saldēdienu receptes.

 


Piparkūku-ābolu krēms ar zemeņu mērci

Sastāvdaļas:
Piparkūkas 80 g
Želatīns 20 g jeb viena ēdamkarote
Cukurs 100 g
Saldais krējums 500 ml
Āboli 100 g
Mērcei: Saldētas zemenes un cukurs pēc garšas
Gatavošana:
Želatīnu uzbriedina. Saldo krējumu saputo ar cukuru. Piparkūkas sadrupina, ābolu šķēlītes apvāra cukura sīrupā, atdzesē. Piparkūkas, ābolus un izkausētu želatīnu iemaisa putukrējumā, lej formiņās, liek ledusskapī. Pasniedz ar svaigu zemeņu mērci, ko var pagatavot pavisam vienkārši – ar cukuru sakuļot iepriekš atlaidinātas saldētas zemenes.

 

 

Piparkūku un rupjmaizes kārtojums

Sastāvdaļas:
Cukurs
Piparkūkas
Saldais krējums
Ābolu ievārījums
Kanēlis
Rupjmaizes šķēlītes
Pagatavošana:
Rupjmaizes šķēles apkaltē cepeškrāsnī, atdzesētas sadrupina vai sarīvē. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno citrona miziņu. Saberž piparkūkas un sajauc tās ar rupjmaizi. Kārtojumu var veidot vienā lielā stikla traukā vai nelielos saldēdiena trauciņos. Kārtojumu veido šādi – rupjmaizes un piparkūku maisījums, ievārījums, putukrējums. Kārtošanu atkārto, kamēr trauks ir pilns. Dekorē ar saberztām vai veselām piparkūkām, vai ar ogām, augļiem.

 

 

Ābolu un piparkūku ātrais saldēdiens


Sastāvdaļas:
Cukurs
Salds krējums
Āboli
Piparkūkas
Vaniļas cukurs

Pagatavošana:
Piparkūkas salauž mazos gabaliņos. Ābolus sagriež nelielos kubiņos. Uzputo putukrējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Piparkūkas un ābolus iecilā putukrējumā. Ābolu vietā var izmantot arī citus augļus, piemēram, banānus vai bumbierus.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies